Concert LOTR (CA muziek)
- informatie
- 1. Het Gelders Orkest 2.. Brabant Koor 3. Vocaal Talent Nederland
- trommels, cello, piano, viool.
- Concertgebouw Amsterdam.
- 8 juli, 2014
- oke
23 apr 2014
AMSTERDAM (ANP) - Een orkest en twee koren met in totaal 250 personen spelen op 7,8 en 9 juli in het Concertgebouw in Amsterdam de filmmuziek van het eerste deel van de trilogie The Lord of the Rings. Het eerste deel, The Fellowship of the Ring, wordt daarbij op een groot scherm vertoond.
De muziek van componist Howard Shore wordt uitgevoerd door Het Gelders Orkest, het Brabant Koor en Vocaal Talent Nederland. In Parijs en Londen trok deze uitvoering al volle zalen. Het is nog niet bekend of ook de overige twee delen van de trilogie op deze manier live uitgevoerd gaan worden.
Lees ook
- Vorm/opbouw
- In een mooie zaal in het concertgebouw van Amsterdam, met allemaal foto’s van belangrijke mensen en uitvinders erbij.
- Ze lieten tijdens een film (The Lord of the Rings - The Fellowship of the Ring) het muziek horen van de film, dat was heel mooi. De mensen die speelden zaten voor het scherm van de beamer.
- ja, van film, het was erg mooi gedaan zodat je voelde wat de stemming in de film van de scene was.
- Verschillend, hetzelfde als de film zelf was, op het eind deden ze nog allemaal nummers achter elkaar en een heel mooi lied met hoge tonen van een vrouw.
- Ik kan dat niet helemaal weten, de nummers die ze spelen die hebben geen naam, bij de spannende stukjes ging de muziek snelheid wat sneller en ruwer, bij de vrolijke stukjes was dat rustig en vredig.
- Inhoud
- klassiek
- soundtracks
- nee
- mooie en hoge tonen, dat vind ik erg leuk om te horen.
- Ja, ze lopen over in spannende stukjes naar een oplossing.
- Door de presentatie d.m.v een film
- Functie
- luisterplezier, je ziet en hoort ook het verhaal.
- Ja, ik vind het erg leuk om deze muziek te horen, ik voel niet echt communicatie.
- Bijvoorbeeld de stemmingen, dan hoor je wat je ziet en andersom, dat is erg mooi
- Jouw reactie
- iets heel moois met gevoelige muziek, deze verwachtingen zijn helemaal voldaan.
- De zang van de vrouw, dat was heel mooi en hoog.
- Ik ging die dag samen met Christiaan, Peter (een vriend van ons) en Peters tante met de trein naar Amsterdam, het was een lange reis want ik was mijn ov. vergeten. Het concert was heel mooi. Er werd hele mooi muziek gespeeld en gezongen. Het mooiste van het concert was dat je heel goed kon merken wat de stemingen in de film waren, ik vond dat heel mooi omdat je dan gewoon je ogen dicht kan doen en kan gaan luisteren en dan precies het moment van de film kan weten. Ik vond het erg leuk om deze ervaringen op te doen en naar een concert gaan. Ik vond het heel erg leuk.
Architectuur
1
Naam: ArenA
Naam architect: Rob Schuurman
Datum Bezichtiging: 1 November 2014
Plaats: Arena boulevard 1, 1101 Amsterdam
2
3
Mooiste stadion van Nederland. Dat is geen smaak, maar meer een feit. En dat zonder door m'n Ajax bril te kijken. Mensen die de Kuip het mooiste stadion vinden zijn verblind door nostalgie of ze zijn bouwvakker en fan van de stijgers die er om heen geplaatst zijn om te zorgen dat de boel niet in elkaar stort. De Arena dus, want daar gaat het hier tenslotte om. Misschien heb je niet helemaal goed zicht op het veld als je helemaal bovenin zit, maar goed, er moeten dan ook dik 50.000 mensen in geplaatst worden. De infrastructuur zit ook prima in elkaar. Natuurlijk is het druk na een wedstrijd. Helemaal als er in de HMH of ZiggoDome ook een concertje gepland staat, maar daar moet je maar even rekening mee houden. Incalculeren die boel. Gewoon een klein biertje toe en wachten tot de grootste meute vertrokken is.
4
Kun je aan de vorm van het gebouw zijn welke functie het heeft?
Ja, het is een voetbal stadion
5
Waar is de huid van het gebouw van gemaakt?
Beton, staal en glas
6
Welke beeldende middelen heeft de architect gebruikt?
Het is een erg groot stadion. Er kunnen ruim 50000 mensen in. Het heeft veel verschillende kleuren en het mooiste van het stadion is dat het dak open en dicht kan. Dit is erg fijn als het regent of als het sneeuwt.
7
Ik vind dat het stadion erg veel macht uit straalt. Het is een erg groot en mooi stadion waardoor als er een ploeg om bezoek komt om een wedstrijd te spelen, de thuisclub eigenlijk al 1-0 voor staat door de ambiance en de erg goede sfeer.
8
Het is een voetbalstadion
9
Ja, het is gebouwd als voetbalstadion, en dat is het nu nog steeds.
10
Ja, het gebouw verwijst naar de functie. Dit komt door de vorm en door de bedrukking die op het stadion staat. Het is van de buitenkant vrij duidelijk te zien dat het een stadion is.
11
Ik had van te voren verwacht dat het een erg groot stadion zou zijn. Toen ik binnen was bleek dit ook zo te zijn. Het was een stadion met 2 ringen met wat in van tevoren had opgezocht plek voor ruim 50000 man.
12
Het gene dat het meeste indruk op mij gemaakt heeft is het moment dat ik het stadion in liep, en dat ik andere mensen zag zitten, de spelers warm zag lopen en wist dat het een mooie wedstrijd zou worden.
13
Over het algemeen ben ik erg positief over het gebouw. Dit komt natuurlijk omdat ik een fan ben van Ajax, maar ik vond ook gewoon dat je ArenA het mooiste stadion van Nederland is. Toen ik gister in het stadion zat wist ik weer precies hoe het voelde als er een belangrijke goal gemaakt werd. Er is bijna niets mooier dan het moment dat er in een bijna uitverkocht stadion een goal wordt gemaakt, en het hele stadion wild wordt. Ik kom dus bij deze mening omdat ik over het algemeen vind dat het er mooi uit ziet en ik vind dat de sfeer er echt geweldig is.
The Hobbit
- Informatie
- The Hobbit: The Battle of the Five Armies
- Peter Jackson, legolas, Thorin
- Bioscoop Pathé Amsterdam ArenA
- 11-12-2014
- The hobbit: The battle of the five armies (2014)
Een goede film kan ook tegenvallen. 'The battle of the five armies' is een fijne film met veel en afwisselende actie en een sterke rol voor Richard Armitage als de hebzuchtige dwerg Thorin. Zo goed en meeslepend als de LOTR-films wordt het echter nooit.
Van de drie Hobbitfilms is dit derde deel de beste. Regisseur weet er een actiefilm van bijna twee-en-een-half uur van te maken die nergens verveelt. Dat is een prestatie van formaat. Van het begin met de aanval van Smaug op Meerstad dat in vlammen opgaat, tot de gigantische veldslag uit de titel. Alleen maar knokken gaat tegenstaan en daarom wordt er op gezette tijden gas teruggenomen voor kleine expedities of voorbereidingen op het gevecht.
Binnen het grote geweld krijgen we bovendien veel kleinere gevechten te zien, op hoogst originele locaties. Bijvoorbeeld op een bevroren waterval of in een toren die omgevallen is en als noodbrug dienst doet. Zulke uitstapjes zorgen voor de broodnodige afwisseling en zijn altijd spannender dan massale veldslagen waarin je nauwelijks ziet wat er gebeurt laat staan dat je meeleeft met individuele strijders.
Een andere pluim is er voor Richard Armitage als de hebzuchtige dwerg Thorin Eikenschild. In de eerste twee films bleef hij nogal kleurloos, net als de rest van het veel te grote gezelschap dwergen. Maar in deel drie ontpopt hij zich als een heuse Ebenezer Scrooge die helemaal niets van zijn onafzienbare schat weg wil geven. De geldtekens en de achterdocht staan in zijn ogen gegrift.
Uiteindelijk hinken we als recensent bij deze film op twee gedachten. aan de ene kant is het een prachtige film met prachtige natuurbeelden en niet van echt te onderscheiden steden. aan de andere kant hebben we het allemaal al eens gezien en maakt het daarom minder los dan de originele trilogie. Feit blijft wel dat deze film beter is dan negen van de tien andere films in dit genre en daarom zijn vier sterren meer dan terecht. Zelfs voor een eigenlijk licht tegenvallende film…
- Vorm
- in Nieuw-Zeeland werden de opnames gehouden.
- Middeleeuws, de mensen hadden mooie klassieke kleren aan. De elven hadden hele mooie gouden pantsers.
- Veel, waar ze waren werd de kleding aangepast.
- Ja, er werd heel mooi gebruik gemaakt van muziek waarbij je de spanning goed kon voelen. Zoals wanneer de dwergen Erebor binnenvielen.
- Ja, het was 3D, daarom werd het soms heel spannend als er bijvoorbeeld een pijl geschoten werd.
- Niet helemaal chronologisch, er werden soms flashback geprojecteerd
- De vechtscene van Thorin en Azog is me het meest bij gebleven, er zaten namelijk hele gekke dingen in en dat was erg onverwacht.
- Je kan het beoordelen als een avonturenfilm, er waren veel avonturen van verschillende verhaallijnen.
- Inhoud
- De draak moest uit de grote berg gejaagd worden om het huis van de dwergen veilig te stellen. Hier moesten vele gevechten voor doen.
- Het meeste het conflict tussen het goede(vooral dwergen en elven) tegen het kwade(orcs).
- 1. Thorin, hij wilt z’n huis terug veroveren
- Bilbo, hij wilt vooral de vrede bewaren.
3.Gandalf, een erg goede tovenaar.
- Deze relaties zijn eerst goed maar verdoren daarna een beetje, dan worden ze weer goed omdat het ernstig wordt..
- Het is vooral het goede overwint, het zijn zeker geen normale mensen, vooral dwergen, elven enzo.
- Met Bilbo, je voelt een beetje hoe hij deze film beleeft, je gaat namelijk steeds met hem mee,
- Functie
- De film is vooral bedoeld om het publiek te umuseren, het is namelijk een avonturenfilm waarin alles uiteindelijk goed afloopt
- Steeds een spanningstukje, en dan iets heel anders. Dan blijf je namelijk in het spannende stukje hangen waarbij je heel erg in spanning bent hoe het af gaat lopen enzo.
- Jouw reactie
- Ik vewrwachte een hele spannende en erg goede film met mooie effecten, deze verwachtingen zijn helemaal waar gemaakt.
- De reis, ze zijn allemaal erg uitgeput maar zetten toch door. Daar heb ik erg veel bewondering voor en dat vind ik mooi om te zien.
- Deze mooie film is een van de mooiste film die ik ooit gezien heb. De aanloop naar deze film heeft daar denk ik voor gezorgd. Dat waren twee delen die niet heel veel actie bevatte. Daarom was deze film erg verrassend en heeft helemaal aan mijn verwachtingen voldaan. Het moment dat Thorin even weg is( hij lijkt even krankzinnig te worden door de goudkoorts die hij krijgt) vond ik erg goed gedaan, gelukkig kwam hij wel weer terug naar hoe hij eerst was. het is dus wel eind goed al goed.
Utrechtdag
- Bruno Steenhuisen
- Meneer Bruinsma
- We zijn eerst met de fiets naar Utrecht gegaan naar het Domplein. Toen we aankwamen begonnen we gelijk aan de stadswandeling en legde meneer Bruinsma ons alle dingen uit over dingen die we tegenkwamen. Op sommige momenten moesten bepaalde leerlingen hun eigen presentatie doen.
- Voorbereiding Utrechtdag.
Nr. 5
museum
“Tank Man” van Fernando Sanchez Castilo
Deze man valt meteen op als je de zaal binnen loopt. Dat is ook de bedoeling van het museum. Je schrikt als je hem ziet staan.
Opdracht:
- Zoek op dit kunstwerk op internet op.
- Vertel eerst de naam van de kunstenaar en zijn geboortejaar.
Fernando Sanchez Castillo is geboren in madrid in het jaar 1970
- Zoek daarna het verhaal achter dit kunstwerk op.
De gebeurtenis deed zich voor op 5 juni 1989 in de omgeving van het Plein van de Hemelse Vrede (Tiananmenplein), op de Chang'an Avenue. Het plein lag er op dat moment verlaten bij, een dag eerder waren in opdracht van de autoriteiten de studentendemonstraties op het Plein van de Hemelse Vrede hardhandig neergeslagen. Op het moment dat achttien tanks aan kwamen rijden, kwam één man, met in zijn hand een winkeltas, aanlopen over de straat, hij wist de aankomende tanks te stoppen. De voorste tank probeerde daarop om de man heen te gaan, maar deze ging opnieuw in de weg staan. Vervolgens klom de man op de eerste tank en sprak met de bestuurder ervan. Uiteindelijk werd de man, nadat hij van de tank was afgedaald, weggetrokken door anonieme omstanders en verdween hij in de menigte.
- Ik vond deze dag heel boeiend en heb veel nieuwe dingen geleerd, zoals waarom het stadslogo uit de kleuren rood en wit bestaan. Ik wist niet dat Utrecht zo’n grote en mooie geschiedenis had, dat heb ik geleerd.
- Mijn presentatie ging goed, ik moest nummer 5 over tank man presenteren. Ik vond het erg leuk om te vertellen. Op het moment dat ik het moest vertellen luisterden mijn medeleerlingen erg goed naar mij, dat vond ik erg fijn. Ik kon mijn klasgenoten goed in de ogen aankijken en ik denk dat ze mijn verhaal goed opgenomen hebben.
- Het beste onderdeel vond ik het stadshuis, het werd leuk vertelt door meneer Bruinsma dat er allemaal verschillende stijlen in te vinden was, zo begon ik het ook veel beter te begrijpen.
- De enige tip die ik wil geven is dat het erg lang lopen was, sommige mensen begonnen gauw te zeuren dat de zware benen kregen.
Ik heb op de dag geen foto’s gemaakt, er is mij niet vertelt dat ik dat moest doen.
I
- Sagrada Familia
Antoni Gaudi
Woensdag 22 oktober 2014
Barcelona (Catalonia)
- foto’s van gebouw
- Recensie
Sagrada – el misteri de la creació (2012)
Gepubliceerd op 13 Augustus 2014
Zeg je Barcelona, dan zeg je La Sagrada Família. Dit imposante bouwwerk, waaraan al in 1882 werd begonnen (“God heeft geen haast”), is hét bekendste werk van de legendarische architect Antoni Gaudi. De basiliek zou in 2026, op de honderdste sterfdag van Gaudi, gereed moeten zijn, maar dat is uiteraard afhankelijk van giften van bezoekers en andere omstandigheden. In de fascinerende documentaire ‘Sagrada – el misteri de la creació’ van de Zwitser Stefan Haupt, krijgen we een indruk van het ’s werelds beroemdste kerk-in-aanbouw, leren we iets meer over de geschiedenis ervan en de tegenslag die de vernietiging van Gaudi’s modellen en plannen in de jaren dertig van de vorige eeuw betekende. Daarnaast horen we mensen die nauw betrokken zijn bij de huidige bouw meer vertellen over hun werk, hun passie, hun roeping. Beelden van toeristen (3 miljoen per jaar) laten zien dat de kerk een geliefde bestemming is. Maar zoals het een goede documentaire betaamt, zijn er ook tegengeluiden: er worden vragen opgeroepen over de noodzaak van het afbouwen van de Sagrada, over kunst en of de oorspronkelijke bedoeling van Gaudi door de interpretatie van de hedendaagse kunstenaars nog wel in stand gehouden kan worden. Het siert de filmmaker dat hij de controverse, of het nu economische, religieuze, esthetische of stedenbouwkundige zijn, rondom La Sagrada Família niet schuwt.
Wie ooit in de gelukkige omstandigheid is geweest om La Sagrada Família te mogen bezoeken, kan het beamen: de schoonheid van het overweldigende gebouw is nauwelijks te bevatten, noch te vatten: niet in woorden, niet in beelden. Dat Stefan Haupt er met zijn team toch in geslaagd is een imponerend verslag te maken van het architectonische kunstwerk is erg knap. Hoewel meer indrukken van de kerk sowieso welkom waren geweest, zijn de beelden die wel getoond worden betoverend. Het licht (oh, het licht!), de kleuren, de vormen, de textuur van de gebruikte materialen, de grootsheid: de magie van een real-life bezoek aan de Sagrada komt met het bekijken van de documentaire heel dichtbij.
De gesprekken met de bij de bouw betrokken mensen zijn altijd op zijn minst interessant. De Japanse beeldhouwer Etsuro Sotoo laat bijvoorbeeld weten dat hij zich zo verwant voelt met Gaudi, dat hij zich zelfs bekeerd heeft tot het Katholicisme (hij was eerst boeddhist). Ook de manier waarop hij te werk gaat is boeiend: hij laat de stenen bepalen wat hij bewerkt en wat niet. Gaudi zou ongetwijfeld zijn goedkeuring hebben uitgesproken over deze bevlogen kunstenaar.
Ook het interview met de (inmiddels natuurlijk bejaarde) kinderen van de assistent van Gaudi zijn boeiend. Zo hoor je bijna uit de eerste hand over de plotselinge en ontluisterende dood van de architect. Bij beelden van het bezoek van paus Benedict XVI aan Gaudi’s levenswerk in 2010 (hij wijdde de Sagrada Família in en kende het de eretitel van basiliek toe) komen vergelijkbare beelden van fans die op hun favoriete popidool wachten naar boven. Stefan Haupt, soms te horen in voice-over, laat een anoniem persoon door de basiliek dwalen, aan de hand waarvan we stukken te zien krijgen van de Sagrada, die normaal niet voor het publiek te bezichtigen zijn. Die keuze geeft de documentaire een persoonlijker tintje, al had het onderwerp dat eigenlijk niet nodig.
’Sagrada – el misteri de la creació’ geeft een uitvoerig en diepgaand beeld – in het verleden, heden én toekomst – van een van de mooiste gebouwen ter wereld. Zeker gaan zien als je liefhebber bent van architectuur en geschiedenis.
Monica Meijer
’Sagrada – el misteri de la creació’ verschijnt dinsdag 2 december 2014 op DVD.
II Vorm
- ja een kerk
- marmer, graniet, en andere gesteentes
- - veel gebruik gemaakt van licht en donker, veel schaduwen. - veel verschillende kleuren, waaronder rood gesteente en wit gesteente. Maar ook zwart gesteente. - Nee van binnen lijkt het even massaal als het van buiten lijkt. - De muurvlakken zijn vooral gesloten. Er zijn wel heel veel glas in loot ramen. - midden in een woonwijk. Je ziet het al van heel ver.
III
- Het komt over alsof het veel macht heeft. Massaal en groots. Maar toch ook erg gezellig.
IV
- Het is een kathedraal om te bidden.
- Ja dat was wel de bedoeling ja.
- Ja dat komt door de grote voordeur en de torens van het gebouw.
V
- Nee het was veel groter en massaler dan je zou denken. Ik dacht bij me zelf echt van wat gebeurd er nou.
- Dat elke stukje steen een eigen betekenis heeft. Overal beelden en uitgehouweelden vormen.
- Ik vind dit gebouw prachtig om naar te kijken het is wonderbaarlijk hoe de mensen zo iets speciaals, groots, machtigs voor elkaar kunnen krijgen. Stel dat jij het bebouwd had. Wat zou je dan doen? ik weet het wel. Namelijk feesten. De grootheid van dit gebouw doet wonderen met de energiepijl van mij. Prachtig een groot prachtig massaal gebouw. Dat komt door alle dingen die het heeft.
CA Appelpop
Recensie appelpop:
Al snel werd het donker en dat betekende maar een ding: MADNESS! Ik moet toegeven , mijn ouders luisteren naar deze muziek en daardoor werd ik snel fan van deze ska/reggea muziek. Voor ons stonden engelsmannen die aan het genieten waren van een joint. Al snel beseften we dat dit een groot feest ging worden. En ja hoor , meteen met One Step Beyond werd er een feestje gebouwd. De tent sprong flink heen en weer! Ik heb van elke minuut van deze show genoten. Grote hits werden luid meezongen en meegeskankd. Skanking is het typische dansjes wat men doet tijdens ska muziek. Weet je niet wat dit is? Typ: Skanking op youtube in en je weet het meteen! Maar aan als het leuks komt ook helaas een eind en na een set van 1,5 uur zat Appelpop erop!
Op naar de camping… met een biertje en luidgezang ( Guus Meeuwis – Brabant ) werd deze regenachtige Appelpop afgesloten!
Ik ben op 13 & 14 september naar Appelpop geweest. Het is een jaarlijks gratis festival, het duurt 2 dagen en er komen verschillende artiesten optreden, het valt onder de discipline muziek.
Ik heb voor deze activiteit gekozen omdat de line up van Appelpop me heel erg aantrok. Er stonden verschillende artiesten die graag wilde zien en uit ervaring van andere jaren weet ik dat de sfeer op dit festival altijd erg relaxed en leuk is.
Voor de activiteit kon ik me niet echt voorbereiden. Ik heb een beetje research gedaan naar de artiesten die kwamen en ik nog niet kenden, maar voor de rest heb ik me er niet op voorbereid.
Korte beschrijving van Appelpop zelf:
Appelpop is een jaarlijks evenement in Tiel. Het is een festival waar verschillende (op dat moment) bekende pop artiesten naartoe komen om op te treden. Het vind plaats op het tweede weekend van september op de vrijdag avond en zaterdag. Het word georganiseerd door Stichting Muziekstad Tiel (SMT) en is het grootste gratis festival van Nederland. Het festival werd voor het eerst georganiseerd in 1992. Het was toen bedoeld als iets extra’s naast het fruitcorso (dat elk jaar op de zelfde dag als Appelpop plaats vind), maar al snel werd het een apart evenement.
Ik vond deze editie van Appelpop erg geslaagd. De artiesten waren goed en er was altijd wel iets leuks te zien. Zoals elk jaar hing er een gezellige sfeer en ik ben zeker van plan om volgend jaar weer te gaan. Verder denk ik dat het goed is dat Appelpop er is. Een groot voordeel is namelijk is dat het gratis is. Er zijn veel popfestivals in Nederland (denk aan Pinkpop en Lowlands) maar deze koste altijd erg veel geld. Niet iedereen heeft het geld om dat te betalen en al helemaal jongeren hebben meestal hier geen geld voor. Juist voor hen is het leuk dat er een festival is waar grote artiesten komen en dat alsnog gratis is.
Als creatieve verwerking heb ik gekozen voor een foto collage. Op Appelpop zijn veel foto’s gemaakt en het lijkt me een bijpassende verwerking. ? Het maken van de collage ging goed, het duurde even voor ik een goed programma had gevonden waar ik een goede collage mee kon maken maar dat is uiteindelijk ook gelukt.
Maak jouw eigen website met JouwWeb